Aukštakalnio progimnazijos logotipas

aukstakalnis

Adresas

Progimnazija:

Taikos g. 44, LT-28157, Utena

Tel. +370-389-65192

El.p.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

„Žiburio“ skyrius:

Taikos g. 62, LT-28160, Utena

Tel. +370-389-73470

El.p.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Juridinio asmens kodas 290182540

Steigėjas: Utenos rojono savivaldybės taryba

Duomenys kaupiami ir saugomi juridinių asmenų registre

Projektas „Keturios gamtos stichijos“

Stichijos

Buvusios geografijos mokytojos B. Jurkuvėnienės prisiminimai

Net savotiškai keista, kad jau į jaunystės ir darbo metus reikia žvelgti tik su prisiminimais. Būta dienų kaip kaleidoskope: ir spalvotų, ir pilkų, ir gal net juodų, kiek vesta pamokų su senais žemėlapiais ir plakatais, vėliau su interaktyvia lenta ir kompiuteriu, kiek vizitatorių priimta, kiek aptarimų ir konsultacijų pravesta.

Kadangi geografija – tai pasaulio pažinimas, todėl pamokomis klasėje niekada neapsiribojau. Daug metų dalyvaudavome integruotame projekte ŠAVAŠA. Tikrai buvo įdomu ir smagu ten, nuostabiam gamtos kampelyje prie Antalieptės Zarasų raj. Grožėjomės gamta, atlikome įvairius bandymus – chemijos, biologijos, matematikos, geografijos – savi literatai kūrė eiles, dailininkai tapė matomus vaizdus. Kokie smagūs buvo darbų pristatymai, poilsis su plaustu ir maudynėmis, vėliau tą projektą tęsėme prie Luodžio ežero, Salake lankėm muziejų, pažintinius takus. Turbūt virš dešimt metų tęsėsi tie pažintiniai darbai.

 

Žemesnių klasių mokiniams organizavau pažintinį projektą ,,Plukė“. Palei parko upelius, skardžius, stebėjom augalus, gyvūnus, upelių vingius ir tėkmės greitį, debesis ir vėjus.

Vienais metais darėme projektą „Pro mokyklos langą“. Berniukai paruošė mokyklos maketą, kiti fotografavo augalus ir vaizdus, matomus aplinkui. Vėliau tas nuotraukas talpinome aplink maketą, Taip visi pamatė, kas auga šiaurėje, pietuose ar kitose mokyklos pusėse, kokie medžiai, surašėm jų pavadinimus. Atsimenu, net mokytojai sakė: „va čia naujiena – nežinojau, kas po mano langu auga ar kurioj pusėj kabineto langai.“

Labai į atminį įsirėžė ir mokyklos darbuotojų ekskursijos prie jūros, per įvairius rajonus, sustojant aplankyti piliakalnį, muziejų ar kitas įdomias vietas. Kokios smagios buvo edukacinės duonos kepimo pamokos ir pasibuvimai Anykščių Arklio muziejuje, Šlyninkos vandens malūne, Biržų pilyje. Pasiplaukiojimas Galvės ežere Trakuose, ekskursija į Molėtų etnokosmologijos muziejų.

Nors jau nebedirbu mokykloje, nedalyvauju projektuose, bet dar nesėdžiu parimusi prie lango. Dabar jau treji metai organizuoju ekskursijas savo giminės, šeimos žmonėms ir pasakyčiau, kad visi patenkinti ir klausia, kur vyksime ir kitą vasarą, o per žiemos periodą suplanuoju, ką galime dar aplankyti. Kiekvienas laikotarpis savotiškai įdomus.

 

Birutė Jurkuvėnienė

 


 

Progimnazijos „Žiburio“ skyrius

ziburys

„Tūkstantmečio mokyklos II“

TUM II

Projektas „Kokybės krepšelis“

KK logo

AukPro 40-metis

40

Pamokų laikas

1.  800 - 845
2.  855 - 940
3.  950 - 1035
4.  1105 - 1150
5.  1220 - 1305
6.  1315 - 1400
7.  1410 - 1455

Nuorodos

NSA

sveikata

Erasmus + LELETO leidinys

 lt leidinys leletoen leidinys leleto

es emblema

 

teisine pagalba

  

nordplus

emokykla logo

patyciu dezute

 

P linija

tevu linija

OLWEUS

Sveikatiada

 

vyturiukas spalvotas