Aukštakalnio progimnazijos logotipas

aukstakalnis

Adresas

Progimnazija:

Taikos g. 44, LT-28157, Utena

Tel. +370-389-65192

El.p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

„Žiburio“ skyrius:

Taikos g. 62, LT-28160, Utena

Tel. +370-389-73470

El.p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Juridinio asmens kodas 290182540

Steigėjas: Utenos rojono savivaldybės taryba

Duomenys kaupiami ir saugomi juridinių asmenų registre

Projektas „Keturios gamtos stichijos“

Stichijos

2017 metų lapkričio 26-28 dienomis Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Elvina Rinkevičiūtė kartu su Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus gydytoja Eligija Židoniene bei dar aštuoniais atstovais iš Lietuvos vyko į Ski savivaldybę Norvegijoje. Kelionės tikslas – apsikeisti patirtimi ir gerąja praktika vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros paslaugų teikimo srityje bei sustiprinti dvišalį bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Norvegijos institucijų. Vizitas buvo finansuojamas iš 2009-2014 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programos LT11 „Visuomenės sveikatai skirtos iniciatyvos“ Dvišalio bendradarbiavimo fondo.

 

Vizito metu Lietuvos atstovai susitiko su Ski savivaldybės mere Hanne Opdan bei įvairių sričių specialistais, dirbančiais su vaikais ir jaunimu. Merė papasakojo apie Ski savivaldybę bei ateities plėtros planus, siekiant pritraukti daugiau gyventojų, kurių šiuo metu savivaldybėje yra apie 30 000. Iš įvairių sričių specialistų Lietuvos delegacijos atstovai sužinojo, kaip organizuojama sveikatos priežiūra savivaldybės bei valstybės lygmeniu, pristatyti pagrindiniai teisės aktai, kuriais vadovaujamasi Norvegijoje. Pastebėjome, kad labai daug dėmesio skiriama smurto šeimoje prevencijai ir kontrolei bei psichinei žmonių, ypač vaikų, sveikatai.

Antrą vizito dieną Lietuvos delegacija aplankė vieną iš Ski savivaldybės mokyklų, kurioje mokomi 4 vaikai su negalia. Buvo įdomu tai, kad specialių poreikių turintiems vaikams prie mokyklos yra įrengtas atskiras didelis korpusas su įvairiais kambariais, sporto sale, įranga vaikų transportavimui, o prie kiekvieno vaiko dirba po du specialistus. Šiame korpuse sveiki vaikai nesimoko, tačiau kartais gali ateiti aplankyti ir pabūti kartu su neįgaliais mokiniais. Aktualiausia visuomenės sveikatos priežiūros specialistei buvo sužinoti, kuo skiriasi mokykloje dirbančių sveikatos specialistų darbas Norvegijoje ir Lietuvoje. Diskusijų su visuomenės sveikatos slaugytoja, dirbančia mokykloje, metu paaiškėjo, kad Lietuvos ir Norvegijos mokyklose sveikatos priežiūros specialistai dirba labai panašiai ir susiduria su tokiomis pačiomis problemomis. 

 

elvina

Progimnazijos „Žiburio“ skyrius

ziburys

„Tūkstantmečio mokyklos II“

TUM II

Projektas „Kokybės krepšelis“

KK logo

AukPro 40-metis

40

Pamokų laikas

1.  800 - 845
2.  855 - 940
3.  950 - 1035
4.  1105 - 1150
5.  1220 - 1305
6.  1315 - 1400
7.  1410 - 1455

Nuorodos

NSA

sveikata

Erasmus + LELETO leidinys

 lt leidinys leletoen leidinys leleto

es emblema

 

teisine pagalba

  

nordplus

emokykla logo

patyciu dezute

 

P linija

tevu linija

OLWEUS

Sveikatiada

 

vyturiukas spalvotas